Meriți experiențe de neuitat în destinații de vis

Istanbul: O călătorie prin Istorii și Culturi

Istanbul, orașul unde se întâlnesc două continente și două culturi, într-un spectacol fascinant de tradiții, culori și arome! Stăpânind strâmtorile Bosfor și Dardanele, orașul îți oferă un peisaj unic, consilidat între vechea lume a Orientului și modernitatea Occidentului.

În inima orașului, vei găsi capodopere arhitecturale precum Hagia Sophia, cu mozaicurile sale strălucitoare, și Moscheea Albastră, cu cele șase minarete majestuoase. Bazarul de Mirodenii și Grand Bazaar, cele mai mari piețe acoperite din lume, îți deschid porțile spre o lume plină de culori și arome exotice, unde vei putea cumpăra de la mirodenii, la bijuterii și țesături tradiționale.

Plimbările pe malurile Bosforului, serile însuflețite în cartierul Beyoğlu, cu restaurantele sale tipice și cluburile de jazz, precum și bucătăria locală delicioasă, te vor face să te îndrăgostești iremediabil de Istanbul. 

 

Explorăm Împreună!

 

Calatorii de vis la doar un click distanta!

Pătrunde în lumea călătoriilor personalizate. Îți oferim experiențe unice, destinații de vis și buget adaptat nevoilor tale! Completează formularul și restul devine responsabilitatea noastră. Fă primul pas spre aventura vieții tale!

 

 

Adaugati un nume
Adaugati un email valid
Adaugati un mesaj
Trebuie sa fiti de acord cu conditiile de prelucrare a datelor personale.

Ce poți vizita în Istanbul?

Hagia Sophia

Unul dintre cele mai emblematice simboluri ale Istanbulului, Hagia Sophia a servit ca biserică, moschee și acum muzeu în decursul a mai mult de o mie de ani. Este renumită pentru arhitectura sa impresionantă, cu o cupolă enormă susținută de patru arce puternice. Interiorul este la fel de impresionant, cu mozaicuri bizantine strălucitoare și caligrafie islamică de mari dimensiuni.

Palatul Topkapi

Reședința sultanelor otomane timp de aproape 400 de ani. Astăzi, palatul este un muzeu care adăpostește o colecție vastă de artefacte istorice, inclusiv arme, haine regale și bijuterii. În plus, de la Palatul Topkapi, turiștii se pot bucura de o vedere superbă asupra Strâmtorii Bosfor. Cea mai interesantă încăpere este Sala Tezaurului, unde sunt expuse diverse obiecte de valoare inestimabilă.

Moscheea Albastră

Cunoscută sub numele de Sultanahmet Camii, Moscheea Albastră este una dintre cele mai faimoase moschei din lume. Aceasta este recunoscută pentru cele șase minarete distincte și pentru interiorul său decorat cu peste 20.000 de plăci ceramice albastre, de unde își trage și numele. Moscheea Albastră impresionează prin arhitectură și atmosferă spirituală profundă.

Bazarul de Mirodenii

Reprezintă unul dintre cele mai vechi și mai mari piețe acoperite din Istanbul, cunoscut pentru o varietate de produse cum ar fi mirodenii, dulciuri tradiționale turcești, ceaiuri, produse cosmetice naturale și multe altele. Bazarul de Mirodenii este o experiență vibrantă și colorată, un festin pentru simțuri cu mirosurile sale puternice și culorile sale vii.

Avem cele mai bune prețuri la cazări