Ziua 1
Ziua 1. Bucuresti - Casablanca via Paris Ora 12:25 intalnire pe aeroportul Bucuresti - Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Casablanca, cu escala la Paris. Decolare la ora 14:25, sosire in Paris in jurul orei 16:35. La ora 18:35 decolare din Paris cu aterizare in Casablanca la ora 21:45. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2
Ziua 2. CasablancaMic dejun. Zi dedicata turului de oras Casablanca: Piata Centrala, Cartierul Habous, bazarele, Mahakina, Catedrala Notre Dame Lourdes, Cornisa, cartierul Anfa Seara, Villa Mirador, Villa dar Saada, Moscheea Hassan al II-lea, Piata Mohamed al V-lea, Piata Natiunilor Unite. Cazare in Casablanca.

Ziua 3
Ziua 3. Casablanca - Marrakech Mic dejun. Continuam cu Marrakech - al doilea cel mai vechi oras Imperial, fondat de catre Almoravizi in sec. Al XI-lea, cunoscut si sub numele de Perla Sudului, unde vom face un tur panoramic de oras, ce include Moscheea Koutoubia si Palatul Bahia. Vom vedea plantatiile de maslini de la Menara si Piata Jamaa El Fna. Cazare in Marrakech.

Ziua 4
Ziua 4. Marrakech - Essaouira Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Essaouira - oras-port situat pe coasta Atlanticului, cunoscut mai ales sub numele de Mogador. Orasul vechi, medieval, arab, este trecut sub Patrimoniul UNESCO. Excursia la Essaouira va fi una relaxanta, si plina de istorie. Timp de cateva ore ne vom plimba pe stradutele principale, spatioase si imbogatite din punct de vedere architectural de arcade, si case ornate cu motive geometrice si florale. La tot pasul sunt comercianti cu tot felul de marfuri, legume, fructe, mirodenii, imbracaminte, creand un amestec de culori si miresme specific Marocului. Plimbarea continua in cel mai vizitat obiectiv turistic, si anume Zona Scala, zona portului vechi. Aici intalnim o mica fortareata cu turn de observatie si tunuri pozitionate strategic spre largul oceanului, pe care o vom vizita, dupa aceea continuam cu zona portului nou si piata principala, unde vom intalni numerosi pescari pregatiti sa isi vanda diferitele specii de peste precum dorada, barbuni, morena, calamari, sepie, etc. Peisajul portului nou este unul incantator, infrumusetat mai ales de barcile pescarilor. Asadar, cateva ore petrecute aici merita totul, peisajele facand deliciul intregii plimbari. Excursia include transport local si asistenta turistica in limba romana. Cazare in Marrakech.

Ziua 5
Ziua 5. Marrakech - Ouarzazate, poarta SahareiMic dejun. Continuam programul catre Quarzazate. Ne vom indrepta spre Muntii Atlas, admirand peisaje pitoresti si spectaculoase, si vom traversa trecatoarea Tiz-in-Tichka, situata la o altitudine de 2260 de metri deasupra nivelului marii. Pe masura ce drumul incepe sa se indrepte spre Ouarzazate calatorii vor putea sa se minuneze in regiunile pre-Sahara care se afla uscate si nemiscate si varfurile tacute ale marilor Munti Atlas. Quarzazate, este un oras in sudul Marocului, si resedinta provinciei cu acelasi nume, fiind supranumit Poarta Desertului. Nenumaratele Kasbah din desert, munti si campii aride, vai si oaze luxuriante, palmieri si satele pe pamant rosu dau farmec acestei zone, constituind un punct de atractie turistica importanta. Vom vizita aici asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout, declarate monumente internationale, care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Vom vizita asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout. Cazare in Ouarzazate.

Ziua 6
Ziua 6. Ouarzazate - Erfoud - MerzougaMic dejun. Astazi vom pleca catre Erfoud, poarta de intrare in Desertul Sahara, unde vom lasa autocarul pentru a ne imbarca in autovehicule 4x4 care ne vor duce pana in Merzouga. Ne vom plimba apoi cu camilele prin desertul Sahara. Cazare la hotel in zona Erfoud-Merzouga.

Ziua 7
Ziua 7. Merzouga - Ifrane - Fez Mic dejun. Excursia continua astazi catre Fez, prin partea de mijloc a Muntilor Atlas, comparata in grandoare cu Marele Canion, pe drum ne oprim la Ifrane - statiune de ski. Supranumit si Elvetia Marocului Ifrane este situat la o altitudine de 1.664 metri deasupra nivelului marii, in regiunea de mijloc a Muntilor Atlas, si care serveste drept loc de joaca pentru berberii bogati din orase secetoase ca Fez, Meknes. Cazare in Fez.

Ziua 8
Ziua 8. FezMic dejun. Avem la dispozitie o zi intreaga pentru vizitarea orasului Fez, capitala religioasa a Marocului, unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului. Initial o mica asezare pe malurile raului cu acelasi nume, Fez are in prezent trei parti distincte care se intind pe dealurile din jur. La distanta de 3 km de Ville Nouvelle, partea cea mai noua a orasului, se afla medina, partea veche. Veti intalni un stil de viata total necunoscut dar fascinant. Medina, aici impartita in doua, este cea mai veche parte a asezarilor arabe caracterizate printr-un labirint de strazi inguste care se intersecteaza intre ele si care sunt pline de buticuri cu produse de artizanat local. Fez-al-Bali, cea mai mare dintre cele doua medina din Fez, este un oras medieval care s-a pastrat aproape intact de-a lungul timpului. Vizitam: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina medievala, Moulay Idriss, Moscheea Karaouin. Cazare in Fez.

Ziua 9
Ziua 9. Fez - ChefchaouenMic dejun. Vizitarea orasului Fez impreuna cu ghidul local, capitala religioasa a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina Fez el Bali, impresionanta pentru splendoarea si rafinamentul cladirilor sale. Vei descoperi aici cele mai frumoase sculpturi artizanale in lemn, gravuri in bronz, sculpturi policrome in piatra, moucharabies, coloane si decoratiuni sculptate, Moulay Idriss, Moscheea Karaouin. Timp liber la dispozitie in Fez sau optional - Chefchaouen. In continuarea zilei ne vom deplasa spre secretul albastru al Marocului pitorescul oras medieval Chefchaouen, cunoscut ca orasul albastru, cuibarit in regiunea muntoasa Rif, adapost in munti pentru maurii si evreii izgoniti din Spania de Regii Catolici. Vom intra in fascinanta medina a orasului, una dintre cele mai frumoase din Maroc, cu case avand frontoane tipice de culoare albastru-deschis si cu artizani care vand marfuri traditionale. Vom admira Piata Uta El Hammam care este dominata de o moschee din sec. al XVII-lea si un grup de cladiri mai elegante, printre care medresa si vechiul castel, cu gradinile sale pline de palmieri si chiparosi. Cazare in Fez.

Ziua 10
Ziua 10. Fez - Volubilis - Meknes - RabatMic dejun. Plecam din Fez catre Volubilis care, in Antichitate, era un important oras roman, centrul administrativ al provinciei Mauretania Tingitana si unde vom admira faimoasele ruine romane. Drumul continua catre Meknes, oras impresionant cu un amestec al stilurilor spaniol si maur, inconjurat de ziduri inalte si porti marete. Centrul Vechi al orasului Meknes este uriasa Piata el-Hedim, situata in fata portii Bab el-Mansour. Poarta Bab el-Mansour este strajuita de doua coloane monumentale corintice din marmura. Traseul continua catre Rabat - capitala regatului si sediul guvernului marocan. Aici vom avea tur panoramic de oras. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Astazi vom admira: Turnul Hassan, construit in perioada regelui Almohadic. Desi nu a fost niciodata finalizat, ramane un monument remarcabil. Chiar in fata turnului se afla Mausoleul Regelui Mohammed al V-lea. Ultima oprire este la Palatul Regal pentru o vizita exteriora. Transfer la hotel si cazare in zona Rabat.

Ziua 11
Ziua 11. Casablanca - BucurestiMic dejun. Transfer la aeroportul din Casablanca pentru zborul catre Bucuresti, cu escala la Paris. Decolare din Casablanca la ora 11:20, sosire in Paris la ora 14:30. La ora 18:05 plecare din Paris si sosire la Bucuresti la ora 22:05.Itinerariu: Bucuresti - Casablanca - Marrakech - Essaouira - Ouarzazate - Erfoud - Merzouga - Ifrane - Fez - Volubilis - Meknes - Rabat - Casablanca - Bucuresti

Servicii incluse:
bilete de avion Bucuresti - Casablanca -Bucuresti - zbor cu escala la Paris, ce include: un bagaj de mana(geantamica) si un bagaj de cala, Compania Air France;
Taxele de aeroport (se pot modifica panala emiterea biletelor de avion);
2 nopti cazare cu mic dejun in Casablanca la hotel de 4*;
2 nopti cazare cu mic dejun in Marrakeshla hotel de 3*;
1 noapte cazare cu mic dejun inQuarzazate la hotel de 3*;
1 noapte cazare in Erfoud -Merzougahotel de 4*;
3 nopti de cazare cu mic dejun in Fez lahoteluri de 3*;
1 noapte cazare in Rabat la hotel de 3*;
Ghid local la obiectivele turistice din:Fez, Rabat, Marrakesh si Ouarzazate;
Tururile prevazute in cadrul excursieicu autocar/microbuz - categoria locala;
Plimbarea cu camila in Desertul Sahara;
Excursie cu autovehicule 4x4 in DesertulSahara de la Erfoud la Merzouga;
Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
Asistenta turistica in limba romana(ghid roman);
 
Nu sunt incluse:
biletele de intrare la obiectivele turistice - aproximativ 58 Euro/persoana, se pot achita doar local (optional);
excursiile optionale;
supliment demipensiune ( 9 cine) -  aproximativ 180 Euro / persoana, se pot achita doar local;
asigurarea storno si medicala (recomandate);
bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;
taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor. Orar de zbor Bucuresti 14:25- Paris 16:35 / Paris 18:35 - Casablanca 21:45
Casablanca 11:20 - Paris 14:30/ Paris 18:05 - Bucuresti 22:05
 *Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei. 

Compania Air France


*Hoteluri:
Casablanca: Imperial Casablanca Hotel & Spa 4* categoria locala, 291, Boulevard Mohamed V & Angle Rue Azilal, ExRond Point Shell Casablanca 20110, Morocco, sau similar.
Marrakesh: HotelMarrakech House 3* categoria locala, N1, Avenue Abdelkrim Al Khattabi lotBouizgaren Gueliz, 40000 Marrakech, sau similar.
Erfoud: Erfoudle Riad Ex Riad salam Erfoud 4*, Cl Av. Moualy Ismail Route Rissani,Erfoud-Merzouga, sau similar;
Ouarzazate: Hotel ibis Ouarzazate Centre 3*, Avenue Moulay Rachid, Ouarzazate45000, sau similar;
Fez: Hotel Ibis 3*, Avenue Des Almohades - Place De La Gare Oncf, 30000Fes,  sau similar.
Rabat: Hotel Mercure Rabat Sheherazade 3*, 21 Rue de Tunis, Quartier Hassan,Rabat, sau similar;
 
Casablanca - Imperial Casablanca Hotel & Spa 4* (http://www.hotelimperialcasablanca.com)
                Hotelul se afla la 10 minute cu masina de Medina si la 20 de minute cu maina decentrul orasului. Accesul la WiFi este gratuit in hotel. Toate camerelesunt spatioase si dotate cu TV, baie privata cu cada si uscator de par.
 
Marrakesh - HotelMarrakech House 3* (https://www.riadmarrakechhouse.com/ro/)
                Situat in Marrakesh, hotelulpune la dispozitia turistilor o piscina exterioara, un centru spa si acces laWiFi iar toate camerele sunt dotate cu aer conditionat, TV, baie proprie cucada sau dus si articole de toaleta gratuite.
 
Erfoud - Erfoud le Riad 4* (https://hotel-erfoud-riad.com/en/book-hotel-erfoud-riad/)
                Situat in centrul orasului,hotelul pune la dispozitia turistilor 2 restaurante si o piscina. Toatecamerele sunt dotate cu aer conditionat, TV cu ecran plat si baie privata.
 
Ouarzazate - HotelIbis 3* (https://all.accor.com/hotel/6231/index.en.shtml)
                Localizat in centul orasului, hoteluldispune de 104 camere cu aer conditionat, TV si baie proprie cu cada sau dus.
 
Fez - Hotel Ibis 3*( https://all.accor.com/hotel/2033/index.en.shtml)
                Situat langa gara Fez,hotelul dispune de WiFi gratuit, piscina si restaurant. Toate camerele suntdotate cu aer conditionat, TV, telefon si baie privata cu dus si uscator depar.
 
Rabat - HotelMercure 3* (https://all.accor.com/hotel/2962/index.en.shtml)
                Situat in inima capitaleimarocane Rabat, hotelul ofera internet gratuit si un restaurant unde se potservi preparate traditionale. Camerele sunt utilate cu aer conditionat, TV prinsatelit, seif, minibar si baie proprie.
 
Orar de zbor informativBucuresti  05:50 -  Istanbul 07:05 / Istanbul  11:20 - Casablanca 14:15Casablanca  15:55 - Istanbul 22:20 / Istanbul 01:05 - Bucuresti 02:25 (+1)Compania Turkish Airlines*Compania aeriana si orarul de zbor se potmodifica pana la data calatoriei.
 

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Turkish Airlines Bucuresti - Casablanca
Transport Avion Turkish Airlines Casablanca - Bucuresti

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare

Solicita oferta